Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Latinamerikastudier

Latinamerika sträcker sig från Mexiko i norr via Karibien och Centralamerika till Sydamerika i söder. Det är en region som är känd för dess framstående förkoloniala kulturer men också för en kolonial period som tydligt har satt sin prägel på dagens ekonomiska, politiska, kulturella och religiösa plan. Latinamerika kännetecknas av socialt förtryck, ekonomisk ojämlikhet och politisk turbulens men också av dess mångfald och starka vilja till förändring ? i dag ser vi starka sociala rörelser vinna allt mer mark och olika statliga politiska utvecklingsprojekt som även sträcker sig utanför regionens gränser.

Latinamerikastudier är ett tvärvetenskapligt ämne vars centrala frågeställningar berör historiska såväl som samtida problem inom både det humanistiska och det samhällsvetenskapliga området. Kurserna syftar till att ge en ökad och fördjupad kunskap om Latinamerikas historia, kultur, religion, politik, och ekonomi samt de latinamerikanska ländernas relationer med omvärlden. Kurserna ger också en orientering om aktuell forskning och tränar den studerandes förmåga att självständigt utnyttja olika teoretiska och metodologiska perspektiv.

Latinamerikastudier vid institutionen för globala studier syftar till att vara ett forum för studier och forskning om Latinamerika. Vi tar regelbundet emot besökare från regionen som deltar i undervisningen eller erbjuder tillfälliga öppna föreläsningar med uppdaterade fakta om situationen i området. På universitets bibliotek hittar du även de Iberoamerikanska samlingarna som är en av Nordens mest kompletta bok- och tidskriftresurser om Latinamerika.

Grundnivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?