Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Matematik

Matematikens roll i samhället - både i vår vardag och inom forskning och utveckling - har väl aldrig varit så stor som nu. Många av oss utnyttjar dagligen mycket avancerad matematik t.ex. när vi surfar på internet eller pratar i mobiltelefon. I takt med utvecklingen inom dataområdet har möjligheten att utföra omfattande beräkningar ökat och avancerade matematiska metoder används numera i de mest skilda sammanhang såsom vid kryptering av information, planering av flygrutter, utveckling av läkemedel och prissättning av optioner. För att inte tala om all teknisk utveckling. Inom forskning används matematiska modeller och analyser för att beskriva verkligheten - alltifrån människans gener till universums födelse. Samtidigt är matematiken ett självständigt och mycket livaktigt forskningsområde, som naturligtvis utvecklas i växelverkan med tillämpningsområdena men som också lever sitt eget liv på egna villkor. En utbildning som leder till en hög matematikkompetens öppnar många vägar!

Sommarkurser

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?