Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Matematisk statistik

Statistik förstås ofta som att göra sammanställningar och redovisningar av data. I matematisk statistik använder man sannolikhetsteori som hjälp för att göra prediktioner och dra vetenskapligt reproducerbara slutsatser från datamaterial. I dagens samhälle finns en explosion av tillgängliga data, och matematisk statistik har därför en snabbt ökande betydelse som verktyg inom en rad tillämpningsområden.

Bland våra kurser finns introduktionskurser, kurser som går djupare i teorin för matematisk statistik, och kurser som fokuserar på speciella tillämpningsområden såsom biologi, medicin, finans och bildbehandling.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?