Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Mellanösternstudier

Mellanöstern är en av de regioner som uppmärksammas mest i dagens internationella politik. Inte minst efter den "arabiska våren" och dess konsekvenser för hela regionen. Men vid sidan om samtidens dramatiska skeenden har Mellanöstern också en fantastisk historia med koppling till alla världsdelar.

Mellanösternstudier (avgränsat till arabstaterna, inklusive Nordafrika samt Iran, Israel och Turkiet) är ett tvärvetenskapligt ämne vars centrala frågeställningar berör historiska såväl som samtida problem inom både det humanistiska och det samhällsvetenskapliga området. Kurserna syftar till att ge en ökad och fördjupad kunskap om historia, kultur, religion och samhällsförhållanden i Mellanöstern, samt regionens relationer med resten av världen. Kurserna skall dessutom ge kunskaper om religionerna i Mellanöstern med tyngdpunkt på islam samt förhållandet mellan islam, kristendom, och judendom. Kurserna ger också orientering om tillgänglig forskning och tränar den studerandes förmåga att självständigt utnyttja densamma.

Mellanösternstudier vid Institutionen för globala studier syftar till att vara ett forum för studier och forskning om Mellanöstern. Vi tar regelbundet emot besökare från regionen, som deltar i undervisningen eller erbjuder tillfälliga öppna föreläsningar med uppdaterade fakta om situationen i området.

Kurser inom hållbar utveckling

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?