Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Nationalekonomi

Den teoretiska grunden för ämnet nationalekonomin är mikroekonomi och makroekonomi. Mikroekonomisk teori fokuserar på ekonomins beståndsdelar. Hur kan man förklara vad som sker på en marknad; vad styr utbud och efterfrågan, vad driver och förklarar beteendet hos konsumenter, företag eller myndigheter; hur samordnas dessa aktörers beslut? Varför fungerar inte alla marknader? Makroekonomisk teori å andra sidan förklarar ekonomin i sin helhet, såsom vad som påverkar och förklarar arbetslöshet, inflation, och ekonomisk tillväxt.

Du som studerar nationalekonomi vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet läser första terminen en grundkurs som ger dig grundläggande kunskaper i makro och mikroekonom samt finansiell ekonomi. Du får under kursen också tillämpa den ekonomiska teorin på aktuella problem. Efter grundkursen kan du fördjupa dig i ämnet upp till masternivå.

Grundnivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?