Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Omvårdnad

Inom disciplinen omvårdnad utvecklas kunskap om hälsa, ett gott liv trots sjukdom eller funktionshinder och om fridfull och värdig död. Omvårdnad utgår från behov och problem relaterade till hälsa och ohälsa och till det dagliga livet men också människors resurser och förmåga att hantera problem. I omvårdnad är det inte ohälsa/sjukdom/funktionshinder i sig, utan människors reaktioner och tolkning av sjukdom som är i fokus. Ämnet anknyter till medicinsk vetenskap, psykologi, sociologi, pedagogik, filosofi, antropologi samt till arbetsterapi, fysioterapi och social omsorg/socialt arbete. Omvårdnadsforskningen skapar kunskap om individers, gruppers och samhällets tolkningar av och reaktioner på hälsa och sjukdom, hot om sjukdom samt funktionshinder och förser det praktiska omvårdnadsarbetet med evidensbaserad kunskap. Ämnet utgör kunskapsbas för sjuksköterskans självständiga yrkesutövning.

http://kursportal.student.gu.se/inst/OM/default/kurslista/index.php

Avancerad nivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?