Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Pedagogik

Pedagogikämnet berör dig som är intresserad av frågor som rör ömsesidig påverkan mellan samhälle och individ. Pedagogik som vetenskaplig disciplin handlar om påverkansprocesser och om individers, gruppers och samhällens utveckling och förändring. Ämnet innehåller frågor om utbildningssystem och deras uppgift i samhället, liksom utbildning i relation till begreppen klass, kön och etnicitet. Vidare handlar pedagogik om individers utveckling och lärande samt om kulturers reproduktion och sociala styrning. Ett annat område är pedagogiska frågor i relation till olika miljöer för lärande såsom familj, skola, arbete, förenings- och fritidsverksamheter samt om organisation och ledning av utbildning. På grundnivå finns två typer av kandidatexamen där kurser i ämnet ingår, dels en kandidatexamen i pedagogik och didaktik, dels en kandidatexamen i pedagogik. På avancerad nivå finns möjlighet att avlägga magister- och masterexamen i pedagogik och magister-och masterexamen i pedagogik med inriktning mot utbildningsledarskap. För information om vilka kurser som ska/kan ingå i olika examina ? Se information på webben eller kontakta studievägledare.

Höstkurser

Startar ht

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?