Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Personalvetenskap

Personalvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne med fokus på hur personal organiseras och tillskrivs betydelse i olika delar av arbetslivet, inom såväl privat som offentlig sektor. Det är en inriktning som tar avstamp i att anställdas kompetens och engagemang idag uppfattas om helt avgörande för en organisations framgång. Ämnet tar fasta på att personalfrågor har blivit en strategisk resursfråga genom att behandla dels sociala aspekter som berör medarbetarfrågor om ex. motivation och delaktighet, dels strategiska aspekter på ledningsproblem som berör frågor om den roll och yrkespraktik som personalvetare tillämpar. Kurser och utbildningar inom personalvetenskap ger dig en gedigen grund utifrån vilken du får möjlighet att utveckla dina kunskaper om skilda aspekter på exempelvis ledarskap och styrning, konfliktlösning, utvecklingsarbete, organisationskultur, kompetensförsörjning, jämställdhetsfrågor. Du erbjuds de akademiska kunskaper och färdigheter som behövs för att utveckla ett både analytiskt och praktiskt förhållningssätt till centrala utmaningar inom det personalvetenskapliga området. Utöver de fristående kurser som presenteras nedan finns inom ämnet vid Göteborgs Universitetet även ett kandidatprogram i personalvetenskap samt ett internationellt masterprogram i Strategic Human Resource Management and Labour Relations.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?