Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Radiofysik

Sedan upptäckten av röntgenstrålningen 1895 och radioaktiviteten 1896 har vi lärt oss att utnyttja strålningens egenskaper och effekter inom vitt skilda områden, från medicinska behandlingar till industriella processer. Inom radiofysiken ("radio" kommer från latinets ord för stråle - radius) studeras bland annat hur strålning produceras med hjälp av tekniska anordningar eller från radioaktiva ämnen, hur man kan mäta strålning och bestämma hur mycket energi som överförs till det som bestrålas och hur levande organismer påverkas av strålning. Ett viktigt område är strålningens användning vid medicinska undersökningar och behandlingar och radiofysik utgör därför en stor del av sjukhusfysikerutbildningen. Ett annat viktigt område av radiofysiken är att studera hur man kan hantera olycksfall eller avsiktliga händelser som ger en spridning av radioaktiva ämnen till miljön.

Kurser inom hållbar utveckling

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?