Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Socialantropologi

Socialantropologi är en "slow science" i sitt sätt att gå nära, vara närvarande och ge perspektiv på vardagen och världen i stora, aktuella frågor var de än dyker upp. Ämnet studerar människans handlande och meningsskapande i allt från småskaliga lokalsamhällen till transnationella sociala nätverk. I fokus står både variationer i tänkande och handlande, och det som förenar mänskligheten. Hur formar vi våra liv? Hur bygger vi våra samhällen? Hur uppstår gemenskaper och hur exkluderas människor? Hur rättfärdigas ojämlikhet och vad är egentligen jämlikhet? Mångfald, mening, möten och makt är alla relevanta faktorer för att förstå skeenden i dagens globaliserade samhälle - vårt eget och andras.

Studier i socialantropologi ger dig begrepp, teorier och metoder för att analysera och förstå världen utifrån olika kulturella och sociala perspektiv. Undervisning sker genom föreläsningar, seminarium, grupparbeten och övningar. Du kommer att träna på etnografisk metod, deltagande observation och fältarbete för att visa på vad för slags kunskap man kan nå genom dessa arbetssätt. Du får också omfattande färdighetsträning i att läsa, analysera och skriva texter. Studier i socialantropologi ger dig på så sätt viktiga kunskaper, analytiska verktyg och ett kritiskt förhållningssätt för arbete med undersökningar, utredningar, utvecklingsarbete och handläggning inom offentlig sektor, organisationer och näringsliv.

För kurser i ämnet på avancerad nivå; se vidare Globala Studier, Avancerad nivå.

Grundnivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?