Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Socialt arbete

Ämnet socialt arbete är tvärvetenskapligt och omfattar studier som syftar till att förstå och förklara sociala problem och processer på individ-, grupp- och samhällsnivå samt till att finna vägar för att förebygga eller lösa/förändra dessa problemsituationer. Yrkesområdet socialt arbete är ett brett område och innebär i de flesta fall ett nära samarbete med människor i socialt utsatta situationer. Socionomer arbetar socialt och rådgivande med människor i alla åldersgrupper och med olika typer av problem. Arbetet kan vara direkt behandlingsinriktat, strukturinriktat eller av mer administrativ och planerande karaktär. Inom ämnesområdet socialt arbete bedrivs studier på grund- och avancerad nivå dels i form av sammanhållna utbildningsprogram, dels i fristående kurser. Undervisningen sker genom litteraturstudier, föreläsningar och seminarier, metodövningar och olika former av tentamina.

Grundnivå

Avancerad nivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?