Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Somaliska

Somaliskan utgör en del av det övergripande ämnet Afrikanska språk vid institutionen för språk och litteraturer. Kurserna i ämnet erbjuds i samarbete med lärarutbildningsnämnden med det primära syftet att öka kompetensen i språket bland aktiva lärare. Dels ges en kontrastiv introduktion till somaliskan om 7,5 hp för lärare i svenska som andraspråk, dels ett kurspaket om 30 hp för modersmålslärare i somaliska. Detta kurspaket kan fungera som ett behörighetsgivande tillägg i ämnet modersmål somaliska för den som redan har en lärarexamen eller för den som har för avsikt att skaffa sig en lärarexamen i andra ämnen. Somaliskan kan då läggas till denna examen som ett extra ämne. Undervisningen i somaliska för modersmålslärare ges på distans och omfattar såväl webbaserade moment som undervisning på campus i Göteborg. De webbaserade momenten innebär att deltagarna nästan dagligen förväntas logga in på kursen och ta del av anvisat kursmaterial samt delta aktivt i arbetsuppgifter och asynkrona diskussioner. Undervisningen på campus är förlagd till fyra veckoslut jämnt fördelade över terminen. Vid varje tillfälle ägnas en av dagarna åt vardera kursen. Var och en av kurserna i somaliska omfattar 7,5 hp och ges på kvartsfart, vilket innebär 10 timmars aktiva studier per kurs och vecka. Kurserna kan sökas även av andra intresserade med tillräckliga förkunskaper. Läsåret 2017/18 ges inte kurser i somaliska för modersmålslärare.

Grundnivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?