Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Spanska

Spanskan är ett av världens största språk och kan jämföras med engelskan ifråga om både storlek och spridning i världen. I USA finns det fler människor med spanska som modersmål än i Spanien och spanskan är även det första alternativet bland dem som väljer att läsa ett främmande språk. Trenden är densamma i Sverige. Fler och fler lär sig spanska runt om i världen varför språket har blivit allt viktigare som internationellt språk. Studier i spanska omfattar språkfärdighet, litteraturläsning och studier i ländernas historia och situation idag. Du väljer senare inriktning mot språkvetenskap eller litteraturvetenskap. Det går att ta ut en kandidatexamen och en magister- eller masterexamen med spanska som huvudämne genom att läsa fristående kurser på grund-, fortsättnings-, fördjupnings- eller avancerad nivå. Det går att ta ut en kandidatexamen i spanska inom Internationella språkprogrammet och det går att ta ut en en magister/masterexamen med spanska som huvudämne via institutionens magister/masterprogram, Språk och interkulturell kommunikation (120 hp). För att söka till Språk och interkulturell kommunikation krävs kandidatexamen och reell kompetens i det språk du väljer.

Grundnivå

Avancerad nivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?