Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Specialpedagogik

I ämnet specialpedagogik möter du samspelet mellan individ och utbildningsmiljö, där inkluderings- och exkluderingsprocesser på individ-, grupp-, organisations- och samhällsnivå är centrala teman. Forskning och utbildning i specialpedagogik behandlar perspektiv som är riktade mot olika aspekter av individers delaktighet, kommunikation och lärande i huvudsak inom utbildningssektorn. På grundnivå kan kurser i ämnet ingå i en kandidatexamen i pedagogik och didaktik. Kurser i vetenskaplig metod och examensarbete samläses; se Pedagogik.

På avancerad nivå kan magister-/masterexamen uppnås i specialpedagogik. Examen på avancerad nivå i ämnet specialpedagogik ger möjlighet att söka till forskarutbildning i pedagogik. Kurs i vetenskapliga teorier och metoder samläses (PDAX51); se Pedagogik.

Grundnivå

Avancerad nivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?