Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Statistik

Samhällets förändring mot ökat informationsflöde medför att behovet av personer som kan bearbeta och analysera data är stort och förväntas öka. Det blir alltmer viktigt med strukturering och värdering av information. Företag och myndigheter utför idag betydligt fler undersökningar än tidigare, vilket betyder en ökad efterfrågan på statistisk kompetens. Personer med goda kunskaper i statistik behövs även inom samhällsplanering, ekonomi, teknik och medicin, liksom inom det beteendevetenskapliga området. Vid studier inom andra ämnen kommer man förr eller senare i kontakt med problem som kan lösas med statistiska metoder.

Grundnivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?