Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Statsvetenskap

Statsvetenskap är det vetenskapliga studiet av politik. På våra kurser utbildas du i att analysera makt och demokrati, politiska idéer, aktörer och institutioner på olika politiska nivåer. Målet med vår utbildning är att ge dig kvalificerade kunskaper som kan ligga till grund för en karriär som samhällsanalytiker. Statsvetare jobbar ofta med kvalificerat utredningsarbete, samhällsgranskning (journalistik, forskning) eller politisk påverkan inom offentliga eller privata organisationer och företag. Utbildningen har nära anknytning till våra profilområden, t.ex. demokrati- , val- och opinionsforskning, miljöpolitik samt forskning om politiska institutioner och korruption. Vi lägger också stor vikt vid undervisning i vetenskaplig undersökningsmetodik och rapportförfattande. På sidan www.pol.gu.se kan du hitta mer info om kurserna som listas nedan. Förutom nedan kurser kan man även läsa kursen Tillämpade kvalitativa forskningsmetoder, 15 hp inom ämnet statsvetenskap.

Kurser inom hållbar utveckling

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?