Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Tyska

Det tyska språket används idag av ca. 100 miljoner människor som modersmål och av ca. 50 miljoner som ett främmande språk. Inom EU har tyska en betydelsefull roll för internationella relationer och enbart här i Sverige finns ca. 1000 tyska dotterbolag etablerade. Tyskland är mycket viktigt för svensk handel och för turism. Att kunna tyska öppnar därför för många olika karriärvägar, både här i Sverige och utomlands. Studier i tyska på universitetet omfattar inte bara ökade kunskaper i det tyska språket utan även en ökad inblick i de tysktalande ländernas historia, kultur och samhällsliv. Hos oss kommer du att möta engagerade och kunniga lärare, som hjälper dig i ditt lärande. Att läsa tyska hos oss är ett steg mot att lära känna det tyska språkets mångfald och dess många användningsmöjligheter. Vi har ett brett utbud av olika kurser inom språkanvändning, kulturkunskap och språk och litteraturvetenskap (nät, campus, kväll) från grund- till masternivå. Det går att ta ut en kandidatexamen och en magister- eller masterexamen med tyska som huvudämne genom att läsa våra fristående kurser på grund-, fortsättnings-, fördjupnings- och avancerad nivå.

Det går att ta ut en kandidatexamen i tyska inom Internationella språkprogrammet och det går att ta ut en en magister/masterexamen med tyska som huvudämne via institutionens magister/masterprogram, Språk och interkulturell kommunikation (120 hp). För att söka till Språk och interkulturell kommunikation krävs kandidatexamen och reell kompetens i det språk du väljer.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?