Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Vetenskapsteori

Det vetenskapsteoretiska ämnet belyser kunskap och forskning genom att analysera vetenskapens grunder, praktik och gränser. Dagsaktuella frågor är hur gränsen mellan human- och naturvetenskap dras, vilka normsystem som styr vetenskapen och hur expertis och allmänhet samspelar. Med redskap från olika discipliner (som filosofi, sociologi och antropologi) ställs kunskapsteoretiska frågor om sociala, historiska och politiska fenomen. Studier i vetenskapsteori ger perspektiv på vetenskapernas historia, traditioner och sanningsanspråk. De kan användas som fördjupning vid fortsatta studier inom andra discipliner.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?