Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Danska

Ämnet danska ger språkfärdighet och teoretiska kunskaper om dansk språkvetenskap samt kunskaper om Danmarks historia, samhälle, litteratur och kultur. Ämnet är indelat i kurser om 7,5 - 15 hp av olika svårighetsgrader och inriktning, där den mest grundläggande bl.a. tränar upp hör- och läsförståelse. Universitetsutbildning i danska är användbar för många olika yrkesgrupper, då samarbete mellan grannländerna Sverige och Danmark ökar mer och mer, inom bl.a. affärsvärlden och massmedia. För grund- och gymnasielärare i såväl svenska som andra ämnen kan studier i danska ge ökad kompetens i grannspråksundervisning. 30 hp Danska kan i kombination med lärarutbildning ge legimitation för modersmålsundervisning (se www.skolverket.se) Danska 60 hp ger behörighet till Nordiska språk, fördjupningskurs, 30 hp (se Nordiska språk).

Grundnivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?