Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Svenska språket

Svenska språket är ett brett ämne, med främst teoretiska kurser men även vissa praktiska inslag, som belyser språket från ett flertal olika perspektiv. Universitetsutbildning i svenska är användbar för alla som arbetar med svenska språket i olika former - redaktörer, skribenter, översättare och lärare givetvis, men också t ex utredare och andra som producerar eller granskar mycket text i tjänsten. Det kan gälla tal eller skrift, modernt eller historiskt språk, eller t ex kommunikativa, psykologiska, sociala eller stilistiska aspekter på språk och text. Magisterexamen i svenska språket ger behörighet till utbildning på forskarnivå i svenska språket alternativt nordiska språk. Grund- och fortsättningskursen i svenska språket tillsammans med kurser i litteraturvetenskap riktar sig också till blivande eller redan yrkesverksamma lärare som önskar inkludera ämnet svenska för åk 7-9 och gymnasiet. För lärarlegitimation och poänggränser vid komplettering för utökad behörighet, se Skolverkets hemsida. OBS! Kurserna under rubriken Svenska språket vänder sig till dig som redan skriver och talar svenska obehindrat. Är du osäker på vad detta innebär kan du kontakta institutionens studievägledare.

Grundnivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?