Geografiska informationssystem i arkeologi - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Geografiska informationssystem i arkeologi

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: AE1020 | Hållbarhetsrelaterad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen är en grundläggande introduktion till geografiska informationssystem (GIS). Efter kursen har du kritisk insikt och kunskap om dessa systems historik och om hur de på olika sätt kan användas inom arkeologin. Du omsätter också dina teoretiska kunskaper till praktik då stor vikt läggs vid egna övningar framför datorn och då kursen examineras genom produktionen av ett eget GIS-projekt där du bearbetar en arkeologisk frågeställning och problemlösning.

För mer information

http://www.historiskastudier...

Visa mer

Kursplan

AE1020

Studievägledning

Anders Simonsen
Kontaktformulär
Renströmsgatan 6

Annika Pihl
Kontaktformulär
031 - 786 5526
Renströmsgatan 6

Institution

Institutionen för historiska studier
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?