Kultur, politik och säkerhet i Kina - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kultur, politik och säkerhet i Kina

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: AI1621

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen riktar sig till dig som vill få grundläggande kunskap om och förståelse för kinesisk in- och utrikespolitik ur ett kinesiskt säkerhetspolitiskt perspektiv. Med utgångspunkt i teorin och metoden säkerhetisering studerar vi den kinesiska statens syn på Kinas relation till andra länder i regionen och övriga delar av världen. Varför är t ex Kinas relation med Japan problematisk och hur ser relationen ut mellan Kina och USA och Ryssland? Vi studerar även inrikespolitiska säkerhetsfrågor kring bl a miljöproblematik, religions- och minoritetspolitik och sociala förhållanden. Vilka konsekvenser får vattenbristen i landet? Har Kina religiösa etniska terrorister? Varför förekommer det över 100 000 olika protestaktioner varje år i landet? Dessutom belyses kinesisk kultur och interkulturella relationer. Du får även kunskap om centrala sociala, politiska och ekonomiska brytpunkter i Kinas moderna historia. Kursen bygger till viss del på fallstudier.

För mer information

http://www.globalstudies.gu....

Visa mer

Kursplan

AI1621

Studievägledning

Studievagledning@globalstudies.gu.se. Telefontid: tisdagar: 14.00-16.00, torsdagar: 10.00-12.00, telefon: 031-786 1399.

Kursen ges vid

Institutionen för globala studier
Box 700
40530 Göteborg
Besöksadress: Konstepidemins väg 2

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?