Miljömässiga effekter och konflikter i historiskt perspektiv - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miljömässiga effekter och konflikter i historiskt perspektiv

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: EHA129 | Hållbarhetsfokuserad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Syftet med kursen är att kritiskt granska centrala begrepp inom miljöekonomisk teori genom användning av historisk analys. Vi kommer genomföra fallstudier på mikronivå och jämförande åtgärder för global förändring. Utvecklingen från manuell produktion i liten skala för lokal konsumtion till storskalig energiintensiv produktion för interregionala och globala marknader kräver energi, infrastruktur och institutionella regimer. Detta motiverar att användningen av, och konflikterna runt, naturresurser ges särskild uppmärksamhet i den miljöhistoriska analysen.

Kursplan

EHA129

Studievägledning

Tanja Feltsen, e-post: svl.es@handels.gu.se, telefon: 031-786 1407

Institution

Institutionen för ekonomi och samhälle
Box 625
40530 Göteborg
Besöksadress: Viktoriagatan 13


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?