Forskningsmetoder - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsmetoder

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: EHA512 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 3 november 2020 - 17 januari 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Denna avancerade kurs i forskningsmetoder ger insikter i olika vetenskapliga och metodiska tillvägagångssätt samt en del praktisk träning. De metodologiska tillvägagångssätten omfattar flera kvalitativa och kvantitativa tillvägagångssätt, såsom problemanalyser och formulering av forskningsfrågor, provtagningstekniker, datainsamlingsmetoder, undersökningsdesign, intervju tekniker, observationsmetoder, dataanalys och tolkning.

Dessutom ska kursen behandla hur man skriver och kommunicerar vetenskapliga rapporter. Efter avslutad kurs ska studenterna kunna formulera en forskningsfråga och identifiera en relevant metodisk metod i förhållande till ett forskningsproblem.

Kursplan

EHA512

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig att antas till kursen är den som uppfyller villkor för fordringarna för kandidatexamen 180 hp, inklusive ett examensarbete på 15 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B eller motsvarande resultat på ett internationellt erkänt test, till exempel TOEFL, IELTS.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Tanja Feltsen, e-post: svl.es@handels.gu.se, telefon: 031-786 1407

Institution

Institutionen för ekonomi och samhälle
Box 625
40530 Göteborg
Besöksadress: Viktoriagatan 13


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?