Modern ekonomisk tillväxt - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Modern ekonomisk tillväxt

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: EHG220 | Hållbarhetsrelaterad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Från vårterminen 2020 kommer kursen byta kod till EHG250

Med den industriella revolutionen inleddes epoken modern ekonomisk tillväxt. Kursen behandlar industrialiseringen och dess spridning sedan mitten av 1800-talet. I kursen ges grundläggande kunskaper om den ekonomiska tillväxtens mönster under de senaste två hundra åren. Ett viktigt tema i kursen är olika förklaringar till drivkrafterna bakom ekonomisk tillväxt samt frågan om konvergens och divergens inom världsekonomin; varför vissa länder har uppvisat en ihållande ekonomisk växt medan andra halkar efter. Vidare tas i kursen upp vad ekonomisk tillväxt inneburit för människors levnadsstandard och hur den ekonomiska tillväxtens resultat fördelats mellan olika människor.

Läs mer om ekonomisk historia på avdelningens hemsida.

För mer information

http://www.econhist.gu.se

Visa mer

Kursplan

EHG220

Studievägledning

Tanja Feltsen, e-post: svl.es@handels.gu.se, telefon: 031-786 1407

Institution

Institutionen för ekonomi och samhälle
Box 625
40530 Göteborg
Besöksadress: Viktoriagatan 13


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?