Våra liv och berättelser - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Just nu har vi ett tekniskt problem som gör att det felaktigt står att vissa utbildningar inte startar detta läsår. Aktuell information finns på institutionens webb, se länk under utbildningsbeskrivningen.
Torsdag 25 oktober 11:54

Våra liv och berättelser

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: ET1102

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen ger en orientering om muntliga och skriftliga levnadsberättelser med avseende på hur olika generationer tidigare berättat och idag berättar om sina liv. Med utgångspunkt från vardagslivet poängteras olika former av berättande, människors minnen och motiv för att berätta. Föremål, miljöer, sång och musik som kan förknippas med minnesbilder och vara till stöd för självbiografiskt berättande ges uppmärksamhet. De teoretiska perspektiven innefattar även olika föreställningar kring berättande, historiesyn och kulturarv.

Kursplan

ET1102

Studievägledning

Lise-Lotte Gustafsson
Kontaktformulär
031 - 786 5321
Vera Sandbergs allé 8

Kursen ges vid

Institutionen för kulturvetenskaper
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Vera Sandbergs allé 8

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2018-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?