Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar utveckling i städer och regioner

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: FH1215 | Hållbarhetsfokuserad
VT 2018
100% Dag
Göteborg
Period: 27 april 2018 - 3 juni 2018
Stängd GU-27130

Om kursen

Hållbar utveckling och de av FN 17 antagna Hållbarhetsmålen (SDGs) är politikområden där den offentliga förvaltningen har stor betydelse för dess genomförande. Politiska institutioner och professionella tjänstemän förväntas genom styrning och samarbete främja ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. I detta sammanhang uppstår spänningar mellan olika synsätt och intressen. Kursen diskuterar och problematiserar hållbarhetsmålens genomförande samt dess relation till styrning och demokrati.

För mer information

http://www.spa.gu.se

Visa mer

Kursplan

FH1215

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs godkänt på kursen Introduktion till offentlig förvaltning (FH1109), eller motsvarande kunskaper.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Malgorzata Erikson, e-post: studievagledning@spa.gu.se

Kursen ges vid

Förvaltningshögskolan
Box 712
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?