Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Advanced Individual Exploring Project

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: FKFIUP
Sommar
75% Dag Distans
Göteborg
Period: 4 juni 2018 - 31 augusti 2018
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 4 av vilka 4 är obligatoriska.

Om kursen

Under sommarterminen ges du som yrkesverksam, eller student inom design eller närliggande område möjlighet att genom ett egenformulerat projekt fördjupa ett konstnärligt utforskande förhållningssätt till design. Projektet kan handla om att experimentera med material och metoder såväl som att problematisera kring föreställningar vad design är och skulle kunna vara.

Kursen har fyra fysiska träffar på HDK i Göteborg, två i juni och två i augusti. I samband med kursstart blir du tilldelad en handledare utifrån hur du formulerat insänd idéformulering. Handledaren följer dig under projektets gång.

Utöver den individuella handledningen bedrivs undervisningen i seminarieform, med en grupphandledare. Under seminarierna diskuteras projekten utifrån deltagarnas erfarenheter utifrån egen praktik.

Kursen består av ett praktiskt individuellt projektarbete samt ett skriftligt arbete i form av en reflektion över det egna projektets resultat och processen dit.

HDK:s verkstäder kommer inte att vara öppna under kursen.

Ett utforskande förhållningssätt är tillsammans med träningen av gestaltningsförmågan det som vi menar med att utbildningen står på en konstnärlig grund. Kärnan i det utforskande förhållningssättet är nyfikenheten och öppenheten för möjligheter som uppenbarar sig i processen och förmågan att hantera osäkerheten i utforskandet.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

FKFIUP

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig till kursen är student med kandidatexamen, inriktning design, arkitektur, konst eller motsvarande kunskaper. Därtill krävs godkänt arbetsprov.

Urval: Urvalet baseras på arbetsprover. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs på www.hdk.gu.se/utbildning/fristaende-kurser. Inskickat arbetsprov krävs för komplett anmälan.

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?