Hydrogeologi I - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hydrogeologi I

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: GVG340
HT 2019
100% Dag
Göteborg
Period: 3 oktober 2019 - 4 november 2019
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Kursen ger en grundläggande syn på alla aspekter inom hydrogeologin utan fördjupning inom specifika områden. Syftet med kursen är att ge studenten en förståelse för bredden inom hydrogeologiska problem, olika tillämpningar och begrepp samt vilka metoder som används för att hantera dessa. Introduktion ges till de olika delarna i den hydrologiska cykeln med tonvikt på grundvatten; hydrogeologi, dess roll inom geovetenskap och dess huvudsakliga applicering; skötseln av vattenresurser, vattnets relevans och betydelse för miljön och samhället; metoder som beskriver och kvantifierar viktiga processer såsom nederbörd, flöde, evaporation, etc. De huvudsakliga principerna inom hydrogeologi, introduktion till relevanta koncept, terminologi, processer och deras matematiska beskrivning. Hydrogeologiska system; Grundvattenflödets principer; Grundläggande introduktion till hydrogeologiska metoder; Fält- och laboratoriemätningar; Hydro-geo-kemi och miljö-isotoper; Grundläggande principer för modellering av grundvattenflöde och transport av grundvatten; Fallstudier: Typiska problem och appliceringar inom hydrogeologi.

För mer information

http://www.gvc.gu.se/utbildn...

Visa mer

Kursplan

GVG340

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Minst 60 hp i huvudområdena Geovetenskap, Geografi eller Miljövetenskap samt Ma D eller motsvarande. Dessutom krävs godkända kunskaper i grundläggande geovetenskap motsvarande GV1410 eller motsvarande. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

This course can be taken as an elective course.

Shortly before and during the course extra information can be found here: https://gul.gu.se

Circa one week before the course admitted students will receive registration instructions.

Further questions about the course or the Earth sciences program:  svl@gvc.gu.se


 

Kursen ges vid

Institutionen för geovetenskaper
Box 460
40530 Göteborg
Besöksadress: Guldhedsgatan 5a

Sidansvarig: Kerstin Eiman
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Kerstin Eiman|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?