Klimatförändringshistoria - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Klimatförändringshistoria

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: GVN360 | Hållbarhetsfokuserad
VT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 20 februari 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-21237

Om kursen

Det står klart att den pågående klimatförändringen kommer att påverka samhällen runt om i världen. Detta är dock ingen ny företeelse, utan förändringar i klimatet har haft betydelse för samhällsutvecklingen tidigare i historien. Kan vi lära av det förgångna för att bättre anpassa oss till framtida förändringar? Kursen ger kunskap om klimatets variationer bakåt i tiden och hur man tar fram denna information. Dessutom undersöker vi sambandet mellan samhällsförändringar och klimatet i ett historiskt perspektiv.

Kursplan

GVN360

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs 120 hp genomgångna kurser i huvudområdet Geovetenskap, Geografi eller Miljövetenskap varav 75 % med betyget lägst Godkänd. Grundläggande kunskaper i klimat och klimatsystem motsvarande GV1410 Geovetenskap, grundkurs 30 hp, GE0400 Geografi baskurs 30 hp eller NGN160 Atmosfärsvetenskap 7,5 hp, alla med betyget lägst Godkänd. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Emily Whitehurst Zack
Kontaktformulär
Guldhedsgatan 5a

Institution

Institutionen för geovetenskaper
Box 460
40530 Göteborg
Besöksadress: Guldhedsgatan 5a


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?