Klimatförändringar i ett geosystemperspektiv - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Klimatförändringar i ett geosystemperspektiv

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: GVN460 | Hållbarhetsfokuserad
HT 2019
100% Dag
Göteborg
Period: 3 oktober 2019 - 4 november 2019
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Kursens syfte är att ge grundläggande kunskaper om jordsystem med fokus på atmosfären och biosfären på land och deras samspel. Vi går igenom atmosfärens sammansättning samt dess fysikaliska och kemiska egenskaper och verksamma processer. Kursen ger också en övergripande introduktion till miljöproblem med koppling till atmosfärsvetenskap, samt att ge en överblick över historisk klimatförändring.

Kursplan

GVN460

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: 60 hp i huvudområdet geovetenskaper alternativt universitetsstudier om 180 hp i naturvetenskap. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Emily Whitehurst Zack
Kontaktformulär
Guldhedsgatan 5a

Kursen ges vid

Institutionen för geovetenskaper
Box 460
40530 Göteborg
Besöksadress: Guldhedsgatan 5a


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Kerstin Eiman
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Kerstin Eiman|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?