Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Juridik för ekonomer - avancerad kurs

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: HRF055
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Period: 7 november 2018 - 20 januari 2019
Öppnar 15 mars GU-18250

Om kursen

Kontraktsrättsdel: Avtal kring köp av fast och lös egendom, leasing, hyra, köp av tjänster och avtalstolkning. Frågeställningar kring sk mellanmän. Associationsrättsdel med huvudinriktning på enkla bolag, handelsbolag/kommanditbolag och aktiebolag. Tonvikt på bolagens interna organisation och ledning, bolagens förhållande till utomstående samt bolagsorganens ansvar både externt och internt. Regler om finansiering resp skydd för bolagets egna kapital.

Obeståndsrättsdel: Omfattar kredit- och obeståndsrätt och inleds med sakrätt dvs regler om avtalsparternas förhållande till utomstående samt konflikter med motpartens borgenärer om denne hamnar på obestånd. Regler kring fordringar, värdepapper och kreditsäkerheter. Avslutningsvis studeras hanterandet av företag i ekonomisk kris genom företagsrekonstruktion och konkurs, regler som styr utdelning i konkurs, samt den del av straffrätten som rör förmögenhetsbrott i samband med näringsutövning.

För mer information

http://www.law.gu.se

Visa mer

Kursplan

HRF055

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkänt resultat på Juridisk grundkurs eller motsvarande samt godkända studier om minst 60 hp företagsekonomi

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Lena Björk, tel: 031-7861534, studievagledning@law.gu.se

Kursen ges vid

Juridiska institutionen
Box 650
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?