Hållbar rörlighet - drivkrafter, utmaningar, lösningar - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar rörlighet - drivkrafter, utmaningar, lösningar

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: KGA114 | Hållbarhetsfokuserad
VT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 21 februari 2020 - 25 mars 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-28351

Om kursen

Kursen omfattar två delar:

i) I den första delen undersöks den geografiska rörlighetens (t.ex. transporter och ICT-användning) roll som en integrerad del i urban och regional utveckling, markanvändning och tillgänglighet. Här innefattas teorier om den ökande rörlighetens drivkrafter och gränser, om de rörlighetsberoenden som finns inbyggda i vardagsliv och samhällsstrukturer, samt om relationen mellan olika former av fysisk och virtuell mobilitet.

ii) Kursens andra del fokuserar frågan om hur hållbar rörlighet kan åstadkommas. Här behandlas den geografiska rörlighetens kopplingar till olika miljömässiga, rumsliga och sociala problem, så som t.ex. social exkludering efter kön, klass etc. Kursen innefattar också kunskap om planeringsstrategier och åtgärder för att anpassa transportsystem och resvanor i en mer miljömässig riktning samt om hur individer reagerar på olika åtgärder.

Kursplan

KGA114

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Uppfylla fordringarna för kandidatexamen 180 hp i kulturgeografi, geografi eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Tanja Feltsen, e-post: svl.es@handels.gu.se, telefon: 031-786 1407

Institution

Institutionen för ekonomi och samhälle
Box 625
40530 Göteborg
Besöksadress: Viktoriagatan 13


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?