Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 1-6

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: L6HK10 | Hållbarhetsfokuserad
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Period: 3 september 2018 - 6 november 2018
Öppnar 15 mars GU-19121

Om kursen

Mat och måltider har betydelse för individens hälsa, ekonomi och identitet. Kursen introducerar HKK och ämnets övergripande perspektiv hälsa, ekonomi och miljö. Konsumtionsprocesser och resursanvändning i de aktiviteter som sker i och utanför hemmet studeras med fokus på ungas delaktighet, samt relateras till påverkande samhälleliga ramfaktorer. Livsmedelsval, matlagning, förvaring, och hygien studeras och prövas. Du genomför didaktiska uppgifter och tar del av lärande i måltidsprocesser.

För mer information

http://www.iki.gu.se/utbildn...

Visa mer

Kursplan

L6HK10

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs godkänd kurs, LRK40G Lärande, utveckling och didaktik 2 för lärare i fritidshem 7,5 hp eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

stvl.iki@ped.gu.se

 

Kursen ges vid

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 5


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?