Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slöjd 3 för lärare åk 7-9

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: L9SL30

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen utgör den tredje delkursen i Ämneslärarprogrammets utbildning till slöjdlärare för grundskolan, men är också öppen att söka som fristående kurs. Som fristående kurs vänder sig kursen till dig som vill utbilda dig till slöjdlärare på andra vägar än via Ämneslärarprogrammet.

 

Den här kursen ger dig möjlighet att bredda dina kunskaper om slöjdens estetiska och kulturella uttrycksformer. Under kursens gång diskuteras hur formgivning, mode, och identitet kan användas som uttrycksmedel genom slöjdföremål i grundskolan. Vi tittar på olika inspirationskällor såsom arkitektur, konst och design, vilka även kommer att ligga till grund för hantverksmässiga arbeten i kursen. Du ges också möjlighet att med dina kurskamrater dels under seminarier, dels vid redovisningar diskutera vad ett slöjdföremål kommunicerar och hur färg, form, konstruktion och funktion har del i detta. Kursen behandlar också hur olika förhållningssätt som slöjdlärare kan ha betydelse för elevernas lärande och måluppfyllelse. I kursen ingår även tolkning och kommunikation av kunskapskrav vid bedömning i slöjdämnet.

 

Tre saker är viktiga att framhålla om kursen för dig som är intresserad av att läsa den som fristående kurs:

Kursen leder inte med automatik till behörighet som slöjdlärare.
I kursen ingår arbete i såväl mjuka som hårda slöjdmaterial.
Om du i första hand är intresserad av att utveckla din kompetens på hantverksområdet är detta troligen inte kursen för dig då den har ett stort och tydligt integrerat ämnesdidaktiskt perspektiv med fokus på kommande slöjdlärarroll.

För mer information

http://hdk.gu.se/sv/utbildni...

Visa mer

Kursplan

L9SL30

Studievägledning

Studievägledare Ann-Marie Andersson ann-marie.andersson@hdk.gu.se, 031-786 42 80

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?