Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild 2 för gymnasielärare

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: LGBD20

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Det här är en grundläggande programkurs som även ges som fristående kurs inom Göteborgs Universitets Bildlärarutbildning. Det är den andra kursen och som fristående kurs vänder den sig till dig som redan tidigare har en pedagogisk examen. Utbildningen behandlar bildskapande, bildframställning, bildkommunikation, bildtolkning och bildanalys utifrån nationella mål i bildämnet inom grundskola och gymnasium. Du tränas i förmåga att reflektera kring ämnet bild utifrån ett didaktiskt, konstnärligt/estetiskt, kulturellt/samhälleligt och etiskt perspektiv. Inom kursen gör du ett individuellt gestaltningsarbete som ligger till grund för en processbeskrivning med anknytning till bland annat ämnesteori. Inom kursen behandlas också grundläggande kunskaper om riktlinjer och strukturer för arbete med vetenskaplig text och ventilering.

För mer information

http://hdk.gu.se/sv/utbildni...

Visa mer

Kursplan

LGBD20

Studievägledning

Studierektor och studievägledare: Susanne Westerberg, susanne.westerberg@hdk.gu.se

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?