Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

IKT-didaktik för ämneslärare

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: LKK50N
Sommar
100% Dag
Göteborg
Period: 5 juni 2017 - 2 juli 2017
Kommentar: Kursen ges med förhöjd studietakt på 125 %.
Stängd GU-38750

Om kursen

Den omfattande digitaliseringen av samhället har även fått stora konsekvenser för skola och utbildning. Idag ställs det allt högre krav på att du som lärare ska kunna använda IKT-stöd på ett relevant och reflekterat sätt som att förstå hur användning av IKT-stöd ändrar förutsättningar för lärande och undervisning. Kursen syftar till att utveckla kunskaper och kompetenser för att möta detta, med utgångspunkt i två olika teman:

  • Att förstå hur användning av olika former av IKT-stöd i utbildning påverkar förutsättningar för lärande och undervisning
  • Att få erfarenhet av relevanta IKT-stöd och kunna reflektera kring användning av dessa i relation till skolans verksamhet.

Kursen riktar sig i första hand till dig som har en lärarexamen inom området naturvetenskap (kemi/fysik/biologi), teknik eller matematik.

Kursplan

LKK50N

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Alternativ 1: Lärarexamen i något utav undervisningsämnena biologi, fysik, kemi, matematik eller teknik. Alternativ 2: Kandidatexamen i något utav huvudområdena biologi, fysik, kemi, matematik eller teknik varav ett självständigt arbete (examensarbete) om minst 15 hp, samt genomgångna kurser LKK10N, Didaktik och språkutvecklande arbetssätt och LKV10N, Verksamhetsförlagd utbildning 1 för ämneslärare, eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Ellen-Britta Fernell Foufa E-post: studievagledning@ait.gu.se Telefon: 031-786 5964.

Kursen ges vid

Institutionen för tillämpad informationsteknologi
41296 Göteborg

Besöksadress: Forskningsgången 6

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?