Bild för lärare åk 7 - 9 (31-45 hp) Ingår i Lärarlyftet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild för lärare åk 7 - 9 (31-45 hp) Ingår i Lärarlyftet

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: LLBD40

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Det här är en kurs inom lärarlyftet där du som student får möjlighet att utveckla din lärarkompetens inom ämnet Bild. Det här är en grundkurs på distans som behandlar bilddidaktisk verksamhet i grundskolans årskurser 7-9. I kursen kopplas dina egna erfarenheter ifrån olika skolsituationer, bildteori, ämnesdidaktik med utgångspunkt i samtidskonst Du kommer också under kursen arbeta med eget gestaltande arbete och handledning.

Utbildningen bygger på estetiska lärprocesser och dialogiska arbetsformer som innebär att stor vikt läggs vid dokumentation av process, kommunikation, delaktighet och eget ansvar.

 

Kursen vänder sig till dig som redan har 30 högskolepoäng i bild.

 

Kursen ges på distans. Distansstudierna innebär att den studerande genomför självstudier i interaktion med kurslärare över nätet via GUL (Göteborgs universitets lärplattform) och blogg. I självstudierna ingår litteraturstudier, eget gestaltande projektarbete, gruppstudier och självstudier samt själv- och medbedömning av den egna och kurskamraters arbetsprocess. Här ingår också handledningssamtal med lärare.

Vid 6 tillfällen träffas vi på campus. Kursträffarna hålls på högskolan för Design och Konsthantverk. Under dessa träffar möter den studerande sina medstudenter i gruppsamtal, workshops men också genom gemensamma seminarier, föreläsningar och redovisningar samt handledningssamtal med kurslärare.

För mer information

http://hdk.gu.se/sv/utbildni...

Visa mer

Kursplan

LLBD40

Studievägledning

Studievägledare: Catharina Valenta, catharina.valenta@hdk.gu.se

Fakultet

HDK-Valand

Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?