Bild för lärare åk 7 - 9 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild för lärare åk 7 - 9

Grundnivå | 45 hp | Kurskod: LLBD45

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Behörighetsgivande utbildning för åk 7-9

Lärarlyftet II vänder sig till dig som redan har en lärarexamen. Du behöver också ha pågående anställning, inkluderande undervisning i bild i åk 7-9, under kurstiden. Därutöver krävs huvudmannens (arbetsgivarens) godkännande. Kursen leder till att du kan ansöka om utökad behörighet och lärarlegitimation i bild.

Det här är en kurs inom lärarlyftet där du som student får möjlighet att utveckla din lärarkompetens inom ämnet Bild. Det här är en grundkurs på distans som behandlar bilddidaktisk verksamhet i grundskolans årskurser 7-9. I kursen kopplas dina egna erfarenheter ifrån olika skolsituationer, bildteori, ämnesdidaktik med utgångspunkt i samtidskonst Du kommer också under kursen arbeta med eget gestaltande arbete och handledning.

Utbildningen bygger på estetiska lärprocesser och dialogiska arbetsformer som innebär att stor vikt läggs vid dokumentation av process, kommunikation, delaktighet och eget ansvar.

Kursen ges på distans. Distansstudierna innebär att den studerande genomför självstudier i interaktion med kurslärare över nätet via GUL (Göteborgs universitets lärplattform) och blogg. I självstudierna ingår litteraturstudier, eget gestaltande projektarbete, gruppstudier och självstudier samt själv- och medbedömning av den egna och kurskamraters arbetsprocess. Här ingår också handledningssamtal med lärare.

Vid 8 tillfällen träffas vi på campus. Kursträffarna hålls på högskolan för Design och Konsthantverk. Under dessa träffar möter den studerande sina medstudenter i gruppsamtal, workshops men också genom gemensamma seminarier, föreläsningar och redovisningar samt handledningssamtal med kurslärare.

Det övergripande målet för samtliga kurser inom Lärarlyftet II vid Göteborgs universitet är att du som kursdeltagare skall vidareutveckla din lärarkompetens avseende elevers lärande i och genom bildämnet. Utifrån din lärarerfarenhet, och med din undervisningsvardag som resurs, fördjupar du dina ämnesteoretiska och ämnesdidaktiska kunskaper, liksom din förmåga att planera, genomföra och utvärdera undervisning i ämnet. Kursen går på distans där din medverkan i diskussioner och samarbete med andra är en förutsättning för att uppnå kursens mål.

För mer information

http://www.hdk.gu.se/sv/utbi...

Visa mer

Kursplan

LLBD45

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?