Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Engelska för lärare i åk 1-3

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: LLEN00

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Ingår i Lärarlyftet II. Sen anmälan via www.lararlyftet.gu.se

Kursen syftar till att utveckla deltagarnas kunskaper i engelska och språkdidaktik. Med utgångspunkt i den kommunikativa språksynen i grundskolans kursplan i engelska och aktuell forskning om språkinlärning analyseras lärande och undervisning med fokus på åk 1-3. Forskningsteorier om barns lärande behandlas och språkutvecklande arbetssätt exemplifieras genom estetiska uttrycksformer, t.ex. dramatiseringar, storytelling och sånger. Relevant engelskspråkig barnlitteratur studeras och möjligheterna att använda IKT i språkundervisning fokuseras. Olika undervisningsmaterial analyseras utifrån språkliga, didaktiska och kulturella aspekter. Former för bedömning och dokumentation som främjar elevers lärande diskuteras och nationella diagnos- och provmaterial analyseras.

Kursen genomförs på distans, med vissa träffar på campus. Besked om datum för campusträffar meddelas inom kort. Deltagande i dessa möten är obligatoriskt då examinationen delvis sker under dessa. En stor del av undervisningen sker på engelska för att stödja deltagarnas språkliga utveckling.

För mer information

http://www.lararlyftet.gu.se/

Visa mer

Kursplan

LLEN00

Studievägledning

Kontaktpersoner: Carina Olsson, studierektor, carina.olsson@ped.gu.se; tel: 031- 786 2386.

Kursen ges vid

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Västra Hamngatan 25

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?