Engelska för lärare i åk 1-3 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Engelska för lärare i åk 1-3

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: LLEN00

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Ingår i Lärarlyftet II. Sen anmälan via www.lararlyftet.gu.se

Kursen syftar till att utveckla deltagarnas kunskaper i engelska och språkdidaktik. Med utgångspunkt i den kommunikativa språksynen i grundskolans kursplan i engelska och aktuell forskning om språkinlärning analyseras lärande och undervisning med fokus på åk 1-3. Forskningsteorier om barns lärande behandlas och språkutvecklande arbetssätt exemplifieras genom estetiska uttrycksformer, t.ex. dramatiseringar, storytelling och sånger. Relevant engelskspråkig barnlitteratur studeras och möjligheterna att använda IKT i språkundervisning fokuseras. Olika undervisningsmaterial analyseras utifrån språkliga, didaktiska och kulturella aspekter. Former för bedömning och dokumentation som främjar elevers lärande diskuteras och nationella diagnos- och provmaterial analyseras.

Kursen genomförs på distans, med vissa träffar på campus. Besked om datum för campusträffar meddelas inom kort. Deltagande i dessa möten är obligatoriskt då examinationen delvis sker under dessa. En stor del av undervisningen sker på engelska för att stödja deltagarnas språkliga utveckling.

För mer information

http://www.lararlyftet.gu.se/

Visa mer

Kursplan

LLEN00

Studievägledning

Charlotte Tollstén
Kontaktformulär
031 - 786 2463
Västra Hamngatan 25

Malin Eliasson
Kontaktformulär
031 - 786 2284
Västra Hamngatan 25

Helen Ziser
Kontaktformulär
031 - 786 2049
Västra Hamngatan 25

Fakultet

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Västra Hamngatan 25

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?