Slöjd för lärare åk 7-9, ingår i lärarlyftet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slöjd för lärare åk 7-9, ingår i lärarlyftet

Grundnivå | 45 hp | Kurskod: LLSL45

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Lärarlyftet II vänder sig till dig som redan har en lärarexamen. Du behöver också ha pågående anställning som inkluderar undervisning i slöjd i åk 7-9, under kurstiden. Därutöver krävs huvudmannens (arbetsgivarens) godkännande. Kursen leder till att du kan ansöka om utökad behörighet och lärarlegitimation i slöjd för årskurs 1-9.

Kursen lägger stor vikt på planering, genomförande och bedömning av slöjdundervisning. Som deltagare i Lärarlyftet kommer du att utgå från din egna pågående slöjdundervisning i genomförandet av vissa kursuppgifter.

Kursens ämnesdidaktiska moment baseras på aktuell forskning och anpassas till din undervisning i slöjdämnet. Läroplanen för grundskolan och ny kursplan ställer krav på slöjdlärares förmåga att tolka styrdokument och omsätta dessa i en relevant undervisning, det vill säga hur man som slöjdlärare ger eleverna förutsättningar att utveckla de ämnesspecifika förmågor som uttrycks i kursplanen.

Efter genomgången och godkänd Lärarlyftskurs i slöjd uppfyller du kraven för utökad behörighet och du kan ansöka om lärarlegitimation för undervisning i grundskolans slöjdämne. Oavsett om du har läst och/eller arbetar med inriktning mot textilslöjd eller trä- och metallslöjd utfärdar Skolverket legitimation i slöjd. Du blir behörig för slöjd i åk 1-9.

Kursstart HT18
Kursen ges på 50% fart över 3 terminer. I kursen ingår 3 obligatoriska campusförlagda tvådagarsträffar per termin.

Kursstart VT19
Kursen ges på 75% fart över 2 terminer. I kursen ingår 5 obligatoriska campusförlagda tvådagarsträffar per termin, alltid på torsdag - fredag.

 

För mer information

https://lararlyftet.gu.se/

Visa mer

Kursplan

LLSL45

Studievägledning

Fakultet

HDK-Valand

Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?