Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Teknik för lärare Gy, 30 hp (61-90), Ingår i Lärarlyftet

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: LLTK60

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen kommer att ta upp olika moment inom teknikämnet vilka är indelade i områden kallade mätning, energi, kvalitetsarbete samt entreprenörskap. I alla moment kommer teknikdidaktik att ha en central roll. Detta område inrymmer förmåga att på ett didaktiskt sätt koppla teknik som kunskapsområde till undervisning inom teknikämnet i gymnasieskolan, och förutsättningar för att stödja elevers engagemang i teknik som verksamhets- och kunskapsområde. Detta innebär bland annat arbete med kursplaner, tankar om generell teknikutbildning, planering av undervisning, kunskapsbedömning och betygssättning av elevers arbete i tekniska processer, elevers produkter och elevers kunskaper om och i teknik. Förmågan att diskutera teknikämnet i gymnasieskolan och övergripande beskriva vanliga undervisningsformer och teman inom ämnet tränas.

För mer information

http://www.lararlyftet.gu.se/

Visa mer

Kursplan

LLTK60

Studievägledning

Majken Lundqvist, majken.lundqvist@physics.gu.se, 031-786 9143

Kursen ges vid

Institutionen för fysik
41296 Göteborg

Besöksadress: Origovägen 6 B

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?