Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Litteraturvetenskap: Litteratur och genus, Grundkurs

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: LV1130

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Vilken betydelse har egentligen genus för vår förståelse av litteratur? Hur har synen på kön och genus förändrats genom tiderna ur ett litteraturvetenskapligt perspektiv? Kursen tar ett helhetsgrepp på dessa och liknande frågor. Du får en allmän introduktion till litteraturvetenskapliga teorier och metoder med genusinriktning. Genom den lär du dig att analysera litterära texter ur ett genusperspektiv. Du får en översikt över hur den litterära genusforskningen vuxit fram från 1960-talets könsrollstänkande till dagens intersektionalitetsforskning. Kursen anlägger både ett historiskt och ett tematiskt perspektiv på förhållandet mellan litteratur och genus. Därför får du även en inblick i litteraturens utveckling från 1800-talets salongskultur fram till 2000-talet.

För mer information

http://gul.gu.se/public/cour...

Visa mer

Kursplan

LV1130

Studievägledning

Camilla Brudin Borg, 031-786 4580, studiev.litt@lir.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?