Politik och samhälle i Mellanöstern - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Politik och samhälle i Mellanöstern

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: MÖ1111 | Hållbarhetsrelaterad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen ger en övergripande introduktion till Mellanösterns politiska, ekonomiska, sociala och religiösa historia från cirka 1900 fram till idag. Kursen syftar dels till att studera de politiska konsekvenserna av kolonialismen, dels till att studera stats- och nationsbyggande processer samt de olika konflikter och krig som utspelats i regionen sedan 1945. I kursen analyserar och diskuterar vi etniska och religiösa minoriteter, genusförhållanden och religionens roll som identitetsbärande faktor. Under kursen får du applicera olika teoretiska perspektiv på statskonsolideringsprocesser på några fall av statsbildningar i Mellanöstern, samt avslutningsvis identifiera, jämföra och kritiskt diskutera olika perspektiv på vad regionen Mellanöstern utgör.

För mer information

http://www.globalstudies.gu....

Visa mer

Kursplan

MÖ1111

Studievägledning

Studievagledning@globalstudies.gu.se. Telefontid: tisdagar: 13.30-16.00, torsdagar: 10.00-12.00, telefon: 031-786 1399.

Kursen ges vid

Institutionen för globala studier
Box 700
40530 Göteborg
Besöksadress: Konstepidemins väg 2


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?