Demokrati, religion och konflikt i Mellanöstern - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Demokrati, religion och konflikt i Mellanöstern

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: MÖ1112 | Hållbarhetsrelaterad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen inleds med att diskutera demokratibegreppet och olika demokratiseringsteorier. Inom ramen för demokrati- och demokratiseringsteorierna kommer även konfliktteori att beröras med målsättning att belysa vilka hinder och möjligheter det finns att bygga en hållbar fred och demokratiska institutioner i Mellanöstern. Den teoretiska kunskapen tillämpas sedan i ett eller flera empiriska fall, till exempel genom att studenten diskuterar i vilken utsträckning en specifik stat kan anses vara demokratiskt eller vilka hinder för demokratiutveckling som föreligger i ett givet fall. Kursen diskuterar vidare religiösa och etniska skiljelinjer och förhållandet mellan religion och politik i Mellanöstern, med utgångspunkt i konflikt- och demokratiseringsteorierna. Stor fokus i kursen ligger på att studenterna själva ska analysera, jämföra och diskutera med utgångspunkt i aktuell teori, för att möjliggöra ett mer självständigt, kritiskt och reflekterande förhållningssätt till dagspolitiska frågor.

För mer information

http://www.globalstudies.gu....

Visa mer

Kursplan

MÖ1112

Studievägledning

Studievagledning@globalstudies.gu.se. Telefontid: tisdagar: 13.30-16.00, torsdagar: 10.00-12.00, telefon: 031-786 1399.

Kursen ges vid

Institutionen för globala studier
Box 700
40530 Göteborg
Besöksadress: Konstepidemins väg 2


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?