Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Marina undersökningar, redskap och metoder

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: MAR103

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen är i huvudsak en metodkurs där du får lära dig använda olika redskap inom det marina området. Kursen består av 4 olika delkurser: A) Pelagiska organismer. Grundläggande provtagnings-, kvantifierings- och bestämningsmetodik för marina pelagiska organismer; B) Tillämpad matematik och Geografiska Informationssystem (GIS). Grundläggande matematiska begrepp och metoder samt övningar med exempel från marina tillämpningar. Grundläggande färdigheter i att importera och presentera rumsliga data med hjälp av Geografiska Informations System (GIS); C) Grundläggande statistik. Begrepp och grunder i statistik. Genom exempel diskuteras osäkerheten i mätningar och hur dessa kan beskrivas med modeller; D) Fallstudie med fältarbete. Planering och genomförande av enklare undersökning i fält. Resultatsammanställning och rapportskrivning.

Kursplan

MAR103

Studievägledning

Barbara Casari, 031-786 3763, svl@marine.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för marina vetenskaper
Box 461
40530 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22 B

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?