Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Geografiska Informationssystem, GIS

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MAR110

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Rumsliga data av olika slag är av stor vikt inom geovetenskapliga och marina ämnen. Genom geografiska informationssystem (GIS) finns det ett kraftfullt verktyg till hands för att bearbeta, analysera och visualisera dessa data och framställa tematiska kartor efter behov. Den här kursen introducerar geografiska informations system och dess användning med fokus på geovetenskapliga och marina tillämpningar. Kursen är uppdelad i två delkurser. Delkurs 1, Teori, ger i form av föreläsningar en teoretisk och praktisk introduktion som ger en bakgrund till GIS tekniken och analysmetoder. Bland annat behandlas georeferering, koordinatsystem, interpolationsmetoder och användning och egenskaper av olika typer av geodata. Fokus i delkurs 2 ligger på praktiska övningar och obligatoriska inlämningsuppgifter som behandlar relevanta frågeställningar inom ämnet och där studenten får lära sig de praktiska färdigheterna. Avslutningsvis genomförs det ett mindre projektarbete där studenten ska visa att GIS konceptet är förstått och kan användas på ett lämpligt sätt för att bearbeta en problemställning självständigt eller i en mindre grupp.

Visa mer

Kursplan

MAR110

Studievägledning

Andreas Andjelic
Kontaktformulär
031 - 786 2819
Guldhedsgatan 5a

Emily Whitehurst Zack
Kontaktformulär
Guldhedsgatan 5a

Kursen ges vid

Institutionen för geovetenskaper
Box 460
40530 Göteborg
Besöksadress: Guldhedsgatan 5a

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?