Hållbar förvaltning av den marina miljön - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar förvaltning av den marina miljön

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MAR112

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

I kursen kommer historiska trender för brukande och förvaltning av den marina miljön att behandlas. Olika argument för och emot skydd respektive exploatering av marina miljöer och resurser kommer att gås igenom och diskuteras. Ett kursblock kommer att gå igenom och beskriva de nationella lagar som styr marint miljö- och resursarbete samt även de viktigaste EU-direktiven. Historik, teknik och miljöeffekter av mänskliga aktiviteter och bruk av marina resurser (t.ex bryggor, sjöfart, fiske, vattenbruk) behandlas. Kursen omfattar också de olika verktyg som används vid naturvårds- och resursförvaltning t.ex. rödlistning, skyddade områden, fiskeriförvaltning och miljöövervakning .

Kursen kommer att gå igenom vad en förvaltningsplan innebär, hur en sådan kan formuleras och vilken typ av analyser som kan ingå. Kursen innehåller också övningar i att formulera en förvaltningsplan för ett äkta eller påhittat område.

För mer information

http://science.gu.se/utbildn...

Visa mer

Kursplan

MAR112

Studievägledning

Barbara Casari
Kontaktformulär
031 - 786 3763
Carl Skottsbergs gata 22B

Institution

Institutionen för marina vetenskaper
Box 461
40530 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22 B

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?