Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ungdomar och sociala medier

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MK1701

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen Ungdomar och sociala medier ger yrkesverksamma lärare grundläggande kunskap om hur digitala medieformer tar plats i samhället och i unga människors liv. Studenten får lära sig hur livsmönster och beteenden förändras när teknologier utvecklas och ett särskilt fokus riktas mot digitala informations- och kommunikationstekniker. I kursen får studenten praktisera en rad IKT-baserade applikationer; dels för att själv lära sig applikationerna, och dels för att få god kännedom om den värld många unga människor rör sig i.

Kursen belyser etiska, juridiska och professionella frågor som har med lärarrollen och nätverksmedier att göra, så som till exempel: Ska man vara kompis med eleverna på Facebook? Hur ska man förhålla sig till nätmobbing? Hur kan man använda sociala medier som ett redskap i undervisningen samt i kommunikationen med elever/föräldrar? Hur navigerar man säkert i den sociala medie-sfären? När är man privat och när är man offentlig som lärare/elev? Hur förändras relationen mellan lärare och elev i en sociala medier-kontext?

Syftet är att ge lärare redskap att utforma egna riktlinjer för användning av sociala medier i mötet med sina elever. Kursen ges på kvartsfart och distans med 2-3 träffar över en termin.

För mer information

http://www.jmg.gu.se

Visa mer

Kursplan

MK1701

Studievägledning

Lena Johannison, 031-7861183

Kursen ges vid

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation
Box 710
40530 Göteborg
Besöksadress: Seminariegatan 1 B

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?