Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Göteborg: hållbar framtid

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: MU1636

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Göteborg har de senaste decennierna genomgått omvälvande förändringar som är typiska för samtida städer, men som också uppvisar särskilda drag. Denna tvärvetenskapliga kurs granskar de utmaningar som Göteborg står inför. Jämförelser görs internationellt, men framförallt utforskas hur social, kulturell och ekologisk hållbarhet formuleras i Göteborg. Är det möjligt att utveckla en hållbar stad och hur skulle den i så fall se ut? Centralt för kursen är staden som gemensam angelägenhet. Politiska processer i stadens offentliga rum studeras, med analytiskt fokus på beslutsfattande, medbestämmande och civilsamhälle. Vem har makt och inflytande över beslut som handlar om hållbarhet? Vem eller vilka grupper har möjlighet att definiera, beskriva och debattera vad hållbarhet innebär? Vi följer de intersektioner av etnicitet, klass och genus som strukturerar staden. Vi granskar infrastruktur och frågar oss hur denna på olika sätt knyter ihop men också håller isär sociala och etniska grupper.

För mer information

http://gul.gu.se/public/cour...

Visa mer

Kursplan

MU1636

Studievägledning

Studievagledning@globalstudies.gu.se. Telefontid: tisdagar: 13.30-16.00, torsdagar: 10.00-12.00, telefon: 031-786 1399

Kursen ges vid

Institutionen för globala studier
Box 700
40530 Göteborg
Besöksadress: Konstepidemins väg 2

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?